News
Olieverwijderingsvoertuig
De Kwelderkraan van Hanze Wetlands BV. is speciaal ontwikkeld voor het werken in kwetsbare natuurgebieden.…
Read more..

Olieverwijderingsvoertuig

Mogelijk gemaakt door:
De Kwelderkraan van Hanze Wetlands BV. is speciaal ontwikkeld voor het werken in kwetsbare natuurgebieden. Hiervoor heeft Hanze Wetlands BV subsidie ontvangen van het Waddenfonds. Met een eigengewicht van 8 ton op 12 m2 natuurrups, en rubberen stempels aan de voor- en achterzijde, bedraagt de bodemdruk slechts 58 gr/cm2. De machine is uitgerust met een CW10 snelwissel en kan van allerhande werktuigen voorzien worden. B.v. maaikorf, graafbakken, kantelbak, grijper, stobbefrees, etc.

Op onderstaande afbeelding is de kwelderkraan uitgerust met een door Hanze Wetlands Techniek Bv, ontwikkelde olieverwijderingsunit. Deze unit is ontwikkeld op verzoek van en met hulp van het Waddenfonds. De bediening van alle functies kan volledig vanaf de kraan gedaan worden. De unit is voorzien van een vacuümpomp voor het opzuigen van olie, en uitgerust met een opslag tank van 250 liter.

Met behulp van een snelkoppeling kan er eenvoudig  gewisseld worden tussen hulpstukken. Er is altijd een hulpstuk  aangepast aan de olie of de ondergrond waarop deze is terecht gekomen. De opslagtank kan direct lossen in bv IBC’s. Op het voertuig kunnen 2 IBC’s van 1000 liter meegenomen worden.

 

HANZE WETLANDS
©2017 All rights reserved